Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saltinlagda citroner

 
Skriv ut

Smaken av citron förekommer ofta i marockanska rätter. Oftast är de saltinlagda syrliga citroner som hackas eller skivas och används som smaksättare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skrubba citronerna väl och skiva dem ganska tunt.
  2. Varva dem i en glas burk med salt och kryddor. Strö så mycket salt att det nästan täcker. Lägg en liten tyngd på (så att citronerna hålls nere i den saltlake som bildas). Låt stå i saltlaken minst 14 dagar. Skumma av orenheter som bildas på ytan. Tiden beror på hur mogna och tunnskaliga citronerna är; när de är mjuka och syrliga kan man använda dem som krydda i maten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.