Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Scampi indienne med karaktär

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En helt ljuvlig scampi med mycket eftersmak. Riktig lyxmat till en billig penning. Kräver lite pyssel men är väl värd det. Het eller mycket het bestämmer du själv ihop med cayennepepparkaret !

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna och lägg skal och ev. rom i en kastrull. Skala och hacka löken, lägg rotspillet och räkskal i kastrullen. Hacka paprikan, och lägg även kärnhusen i kastrullen. Häll oljan i kastrullen och fräs på högsta värme i ca 15 minuter, rör om då och då. Häll i vattnet och koka på högsta värme i ca 20-30 minuter, till hälften av vätskan kokat bort. Sila bort skal mm, och låt buljongen svalna av lite.
  2. Fräs curry med lök och paprika i smör. Pressa i vitlöken och cayennepeppar efter önskad styrka. Pudra över mjölet och rör om. Rör i buljongen och vispgrädde.
  3. Skär crabstick i bitar och lägg i. Låt småkoka på svag värme i ca 20 minuter, rör om då och då. Lägg i räkorna och stäng av värmen. Rör om och vänta ett par minuter så räkorna blir varma.
  4. Servera med ris och njut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.