- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
En helt ljuvlig scampi med mycket eftersmak.
Riktig lyxmat till en billig penning.
Kräver lite pyssel men är väl värd det.
Het eller mycket het bestämmer du själv ihop med cayennepepparkaret !
Instruktioner
- Skala räkorna och lägg skal och ev. rom i en kastrull.
Skala och hacka löken, lägg rotspillet och räkskal i kastrullen.
Hacka paprikan, och lägg även kärnhusen i kastrullen.
Häll oljan i kastrullen och fräs på högsta värme i ca 15 minuter, rör om då och då.
Häll i vattnet och koka på högsta värme i ca 20-30 minuter, till hälften av vätskan kokat bort.
Sila bort skal mm, och låt buljongen svalna av lite.
- Fräs curry med lök och paprika i smör.
Pressa i vitlöken och cayennepeppar efter önskad styrka.
Pudra över mjölet och rör om.
Rör i buljongen och vispgrädde.
- Skär crabstick i bitar och lägg i.
Låt småkoka på svag värme i ca 20 minuter, rör om då och då.
Lägg i räkorna och stäng av värmen. Rör om och vänta ett par minuter så räkorna blir varma.
- Servera med ris och njut.
Publicerat den
9 april 2012
Liknande recept
Skriv kommentar