Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skinka med oliv- och kaprismarinad

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Passar på buffé bordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj hastigt av skinkan med kallt vatten och torka den med hushållspapper. Lägg skinkan på en stor bit aluminiumfolie. Stick i en köttermometer, se till att spetsen är mitt i och att så mycket som möjligt av röret är i köttet. Lägg rosmarinkvistarna på köttet och linda in i folien. Lägg köttet i en ugnssäker form. Tillaga skinkan i 175°C, tills termometern visar 75°C ca 2 tim.
  2. Låt skinkan kallna i folien. Ta ur och skär skinkan i tunna skivor. Lägg skivorna på ett serveringsfat. Blanda skyn som bildats i folien med olja och vinäger. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Hacka oliverna. Blanda ner chili- och olivhack samt kapris i marinaden. Skeda den över köttet och låt stå kallt ett par tim.
  3. Servera skinkan på buffébordet eller med potatis- och rotfruktsgratäng eller pastasallad

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.