- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Enkelt rätt, lätt och väldigt gott. Uppskattad av ung som gammal.
Instruktioner
- Banka ut skinkschnitzlarna i plastpåse så de blir tunna.
- Skär osten i centimeter långa stavar och dela på mitten.
- Tag två ost stavar och vira in de på längden med en skiva bacon. Lägg sedan baconrullen på skinkschnitzeln och rulla ihop till en rullad och fäst ihop med en tandpetare.
- Bryn rulladerna runt om i en gryta och salta och peppra väl. Slå sedan på vattnet och låt puttra i ca 50 minuter, slå ev. på mer vatten om så behövs.
- Ta upp rulladerna och ställ en stund åt sidan.
Häll i mjölk och grädde i grytan där ruladerna låg och låt det få ett uppkok. Red sedan av med majzena och ha ev i soya om såsen ser blek ut och smaka av med mer salt och peppar efter egen smak.
- Lägg i rulladerna i såsen och låt små puttra i ca 10 min.
- Server med kokt potatis och brysselkål.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
28 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gott men lite smaklöst. Fick tillsätta ca 1 liter vatten för att vattnet skulle täcka ruladerna. Tillsatte sedan 5 dl vispgrädde, 2 buljongtärningar, massor med peppar, en skvätt soja och lite salt för att få mer smak på såsen. Hade kvar äppelglögg som jag jag hällde i en skvätt av också, och lite äppelcidervinäger. Smaken var dock fortfarande väldigt mild men helt ok. Redde av såsen med vetemjöl mosat i smör. Serverade kokt potatis, morot och blomkål till.