Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smarriga laxpajer

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Goda laxpajer med en fyllning av rökt lax, kräftstjärtar och lök. Den som vill gör en stor paj av allt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman pajdegen i en matberedare eller för hand. Forma en rulle och dela i mindre bitar. Tumma ut i mazarinformar av aluminiumfolie eller papp. Nagga degen och låt vila i kyl ca 30 minuter.
  2. Skär laxen i mindre bitar och lägg dem i formarna med delade kräftstjärtar och salladslök. Vispa samman créme fraiche, mjölk och ägg, krydda med salt och peppar. Häll äggstanningen i formarna.
  3. Grädda i 200 graders varm ugn ca 20 minuter eller tills äggstanningen har stelnat. Garnera med färska räkor och citronklyftor. Servera med en grönsallad

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.