Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördeg

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

I dag finns det smördeg att köpa färdigt, men det är faktiskt inte så svårt att göra sin egen. Receptet gäller för 600 g färdig deg!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Alla ingredienser ska vara kalla. Blanda mjöl, vatten och hälften av smöret till en deg. Låt den vila i kyl 30 min. Kavla ut degen till en kvadrat ca 35x35 cm. Hyvla eller skiva resten av smöret och lägg det på halva degplattan. Vik upp degen över smöret. Kavla ut degen till en fyrkant ca 40x20 cm. Se till att inget smör tränger ut. Vik ihop degen i tre delar åt ena hållet och två delar åt andra hållet.
  2. Låt vila i kyl ca 15 min. Upprepa kavling och vikning ytterligare två-tre gånger. Kavla sedan ut degen till en tunn platta, ca 30x60 cm. Degen går utmärkt att skära i bitar och frysa. Bäst blir det om man lägger ut plattorna på brickor och fryser dem ca 30 min. Lägg sedan ihop dem med smörpapper eller plastfolie emellan i en tättslutande plastpåse.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.