- Serverar: 4-8 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Jättegott till både fisk och kött eller som bufférätt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader
Skala och koka potatisen. Gärna i mindre bitar så går det fortare.
Pressa den och låt kallna.
Rulla ut smötdegen och låt den ligga kvar på smörpapperet.
Bred på Cantadouosten.
Lägg på den pressade potatisen och västerbottenosten-
Ev lite peppar.
Rulla ihop från långsidan till en rulle. Skarven nedåt. Pensla med uppvispat ägg.
- Grädda ca 25 min tills ytan fått färg.
- Skär upp i lagom stora skivor och servera till kött eller fisk med en god sallad.
- Ps. Man kan också skära i skivor innan gräddningen och lägga i bullformar. Blir fina portionsbitar att lägga på tallriken. Ds
Publicerat den
29 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den här ljuvliga rullen blev succé när jag bjöd på denna som en av tillbehören i min dotters studentbuffé. Kan verkligen rekomenderas. Nästa gång skall jag laga den och servera den tillsammans med ett gått kött. Tack för ett bra recept.. Lolan
Det var bara så gott.