Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörstekt kalvbräss med linser och apelsin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tänk på att kalvbräss kan behöva beställas i din butik någon dag innan.

Ingredienser

Instruktioner

Skölj och koka linserna i hösbuljong 15-20 minuter under lock. Häll av det mesta av vätskan. Skölj kalvbrässen i kallt vatten. Ta bort hinnorna och skär brässen i bitar. Stek kalvbrässen i olja på medelvärme ca 10 minuter. Lägg i smör när några minuter återstår. Salta och peppra. Tvätta och riv det yttersta av skalet på apelsinen. Skala sedan apelsinen med en vass kniv och skär ut hinnfria klyftor. Blanda linser, persilja, apelsinklyftor och 1 tsk rivet apelsinskal. Lägg upp på fat och toppa med kalvbräss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.