- Serverar: 2-4 portioner
- Tid: 5 minuter
Skriv ut
Varsågod! Håll till godo med min egenkomponerade fräscha och snabba morotskaka.
Instruktioner
- Vispa ägg och socker hastigt. För att spara tid - strö över bakpulver och vanillinsocker direkt. Vispa poröst. Tillsätt sedan mjöl och vispa försiktigt tills smeten blir klumpfri. Rör sedan i det smälta smöret och därefter den rivna moroten.
- Bred till sist ut smeten på bakplåtspapper.
- Ungsvärme: 200 grader
Tid: Ca 6-10 min.
- Garnering: Florsocker/riven morot.
- För de som är intoleranta mot laktos/gluten är det bara att byta ut mjölet till glutenfritt mjöl och smöret till laktosfritt smör.
Publicerat den
21 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
nån som har provat? känns lite osäkert:/ 6-10 minuter i ugnen bara? en ''vanlig'' morotskaka brukar vara i ugnen nära 1 timme