Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabba morotskakan

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 5 minuter
Skriv ut

Varsågod! Håll till godo med min egenkomponerade fräscha och snabba morotskaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker hastigt. För att spara tid - strö över bakpulver och vanillinsocker direkt. Vispa poröst. Tillsätt sedan mjöl och vispa försiktigt tills smeten blir klumpfri. Rör sedan i det smälta smöret och därefter den rivna moroten.
  2. Bred till sist ut smeten på bakplåtspapper.
  3. Ungsvärme: 200 grader Tid: Ca 6-10 min.
  4. Garnering: Florsocker/riven morot.
  5. För de som är intoleranta mot laktos/gluten är det bara att byta ut mjölet till glutenfritt mjöl och smöret till laktosfritt smör.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • [email protected] 16 juni 2013

    nån som har provat? känns lite osäkert:/ 6-10 minuter i ugnen bara? en ''vanlig'' morotskaka brukar vara i ugnen nära 1 timme

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.