Sockerkaka på röda bär och citrusglasyr

Saftig laktosfri sockerkaka med söta bär och syrlig citronglasyr.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: sockerkaka, kaka, glasyr, kak
Betyg (0 röster)
Antal personer
Ca 10-12 b

Gör så här

Smöra och mjöla en springform ca 26 cm i diameter eller en 2-liters form. Sätt ugnen på 175 grader.

Rensa och kärna eventuellt de röda bären, använd tex vinbär, körsbär eller hallon.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda olja, varmt vatten, citronskal. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Blanda ner vattenblandningen i äggsmeten. Vänd ner mjölblandningen.

Häll smet varvat med bär i formen och grädda i ca 35-40 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna på galler.

Rör ihop florsocker och citronsaften till en glasyr.
När kakan svalnat helt, häll eller ringla glasyren över kakan.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Olja, Körsbär, Ägg, socker, Olja, Vatten, Citron, Vetemjöl, Bakpulver, Vaniljsocker, Florsocker, Citronsaft
Visningar:
446
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Sockerkaka recept
Min Sockerkaka!..
över 2 månader
Banankaka med c..
av Annlis
över 2 månader
Otroligt god sa
av lennali
över 2 månader
Morotskaka..
över 2 månader
Morotskaka ligh
över 2 månader
Saftigaste sock
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.