Sockerkaka på röda bär och citrusglasyr

Saftig laktosfri sockerkaka med söta bär och syrlig citronglasyr.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: glasyr

Ingredienser

Olja och mjöl till formen
3 dl röda bär, röda vinbär, hallon och körsbär
3 ägg
2½ dl socker
1½ dl olja, raps eller solros
1½ dl varmt vatten
Skal av 1 citron
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Citronglasyr:
2 dl florsocker
Ca 2 msk citronsaft

Betyg (0 röster)
Antal personer
Ca 10-12 b
Visningar:
363
Sparat:
4

Gör så här

Smöra och mjöla en springform ca 26 cm i diameter eller en 2-liters form. Sätt ugnen på 175 grader.

Rensa och kärna eventuellt de röda bären, använd tex vinbär, körsbär eller hallon.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda olja, varmt vatten, citronskal. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Blanda ner vattenblandningen i äggsmeten. Vänd ner mjölblandningen.

Häll smet varvat med bär i formen och grädda i ca 35-40 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna på galler.

Rör ihop florsocker och citronsaften till en glasyr.
När kakan svalnat helt, häll eller ringla glasyren över kakan.

LIKNANDE RECEPT

Sockerkaka recept
över 2 månader
av Annlis
över 2 månader
av lennali
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.