Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerkaka på röda bär och citrusglasyr

 
Skriv ut

Saftig laktosfri sockerkaka med söta bär och syrlig citronglasyr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smöra och mjöla en springform ca 26 cm i diameter eller en 2-liters form. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rensa och kärna eventuellt de röda bären, använd tex vinbär, körsbär eller hallon.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda olja, varmt vatten, citronskal. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Blanda ner vattenblandningen i äggsmeten. Vänd ner mjölblandningen.
  4. Häll smet varvat med bär i formen och grädda i ca 35-40 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna på galler.
  5. Rör ihop florsocker och citronsaften till en glasyr. När kakan svalnat helt, häll eller ringla glasyren över kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.