En glutenfri enkel kaka där ingredienserna snabbt blandas samman, och sedan direkt in i ugnen för gräddning.
Blir ca 12 bitar.
Instruktioner
- Ugn 175º.
- Smörj en ugnssäker form med måtten 20x30 cm och bröa den med glutenfritt ströbröd eller Po-fiber.
- Mät upp socker, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vispa upp äggen med en gaffel och tillsätt dem tillsammans med fettet. Rör samman så att allt blandar sig, men inte mer.
- Skrapa ned smeten i formen och fördela bären. Ställ direkt in formen i den uppvärmda ugnen, grädda på mittfalsen i ca 30 minuter.
- Låt svalna och skär upp i rutor. Du bestämmer storleken själv men ca 12 stycken är lagom.
- Tips!
Variera bären allteftersom de olika sorterna mognar och kan användas. Kakan kan frysas.
Publicerat den
12 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
mycket mycket god och frisk kaka !
Λατρεύω τις φράουλες!
Gjorde med "amerikanska" blåbär, blev jääättegott!