Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenatsås á la Monika

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Denna sås är speciellt god till kokt och stekt korv och fisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Slå grädden och mjölken i en gryta, klicka i smöret. Lägg i spenaten och sjud den under omrörning tills den är helt tinad.
  2. Krydda med salt, vitpeppar och strösocker. Vispa ihop en redning av mjölk och vetemjöl.
  3. Slå i redningen och låt såsen sjuda under omrörning i cirka 2 minuter på svag värme. Smaka av med mer salt och kryddor om det skulle behövas. Jättegott och nyttigt!
  4. Rekommenderar att prova kokt eller stekt falukorv, potatis och spenatsås. MUMS!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.