En härligt höstlig köttfärslimpa med en topping på bacon och färsk svamp, njut av den till ugnsstekta grönsaker.
Instruktioner
- Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk i en bunke. Låt svälla 10 min.
- Tillsätt köttfärs, ägg, salt, peppar, enbär och persilja. Rör färsen smidig. Forma till en limpa och lägg den på ett ugnssäkert fat.
- Grönsaker:
Tvätta potatisarna och skär i klyftor. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och dela morötterna och löken. Strö potatis och grönsaker runt limpan. Tillaga alltsammans i nedre delen av ugnen på 225º ca 50 minuter. Vid 70º innertemperatur är limpan klar.
- Topping:
Strimla baconet. Ansa svampen och skär den i bitar. Stek först baconet och därefter svampen i baconfettet. Låt rinna av på hushållspapper.
- Skiva limpan och strö toppingen över. Garnera gärna med persilja. Servera med de ugnsstekta grönsakerna och brunsås.
Publicerat den
25 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar