Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svartvinbärssylt med vanilj

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Svarta vinbär tillsammans med vaniljen gör sylten god till pannkakorna m. m. Sylten håller cirka en månad i kylskåp. Vill du spara den längre får du frysa in den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Repa och skölj bären. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna
  2. Allt läggs i en kastrull. Låt koka ca 10 minuter
  3. Häll i sockret, rör om och sjud ytterligare 5 minuter. Pressa i citronen.
  4. Häll i röd melatin med lite socker, blandas. Rör ner det i grytan, kocka i 2 min
  5. Ta grytan från värmen och skumma noga.
  6. Häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt..

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.