Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Syrlig maräng- och persikorulle

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Jag är väldigt, väldigt svag för rulltårtor av alla de slag, utom möjligtvis drömtårta. Och så hittade jag den här i Allers nr 32/10 - och blev golvad direkt. Måste testas med det snaraste, medan persikorna fortfarande är i säsong!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Mät upp äggvitorna i en ren bunke och låt dem stå framme en stund så att de blir tempererade. Vispa dem till ett fast, vitt skum. Tillsätt sockret litet i taget under fortsatt vispning tills smeten är blank och styv.
  3. Sikta ned vetemjöl och potatismjöl i smeten. Tillsätt citronskal och rör varsamt smeten slät.
  4. Bred ut smeten jämnt i en bakpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm, och strö över mandelspån. Grädda i mitten av ugnen 15-18 minuter. Bottnen ska vara svagt gyllene och kännas litet torr på ytan.
  5. Dra bakpapperet med bottnen ur långpannan och låt kallna på bakgaller.
  6. Vispa grädden till fyllningen. Rör varsamt ned yoghurt, florsocker och vaniljsocker. Vänd den kalla marängbottnen upp och ned på ett smörpapper och dra bort bakpapperet. Bred över gräddfyllningen.
  7. Skär persikorna i bitar och fördela dem över fyllningen. Rulla ihop kakan från långsidan med hjälp av smörpapperet.
  8. Garnera marängrullen med persikoskivor, litet finstrimlat citronskal och ev citronmeliss. Servera ganska omgående, så att inte marängen tappar sin sprödhet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.