- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Thaiinspirerade, kryddiga revbensspjäll
Instruktioner
- Krossa vitlöken och stöt kumminen grovt.
Blanda vitlöken, kummin, salt och vitpeppar.
Gnid in köttet med kryddblandningen och låt ligga svalt ca 1 timma.
Gör en sås av vinäger, soja och brun farin.
Lägg köttet i en långpanna, gärna på galler och pensla med såsen.
Stek köttet i ugn vid 175 grader i ca 1½ timma om det är tjockskurna revbensspjäll, i ca 1 timma om de är tunna.
Pensla med såsen några gånger under stektiden.
Du kan också grilla spjällen i ca 40 minuter.
- Skär upp köttet längs revbenen och servera kokt ris och en sallad till.
- Jag serverade spjällen till Blomkålslåda Provencale och några potatisar med sås.
Publicerat den
1 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hallå Evaldo! Har lagat och ätit dessa spjäll nu ikväll och de får ett högt betyg! Jättegott! Tack för receptet!
MYCKET gott o lättlagat!