Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thailändska revbensspjäll

(2 kommentarer)  
Thailändska revbensspjäll Thailändska revbensspjäll
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Thaiinspirerade, kryddiga revbensspjäll

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa vitlöken och stöt kumminen grovt. Blanda vitlöken, kummin, salt och vitpeppar. Gnid in köttet med kryddblandningen och låt ligga svalt ca 1 timma. Gör en sås av vinäger, soja och brun farin. Lägg köttet i en långpanna, gärna på galler och pensla med såsen. Stek köttet i ugn vid 175 grader i ca 1½ timma om det är tjockskurna revbensspjäll, i ca 1 timma om de är tunna. Pensla med såsen några gånger under stektiden. Du kan också grilla spjällen i ca 40 minuter.
  2. Skär upp köttet längs revbenen och servera kokt ris och en sallad till.
  3. Jag serverade spjällen till Blomkålslåda Provencale och några potatisar med sås.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • irko 6 mars 2010

    Hallå Evaldo! Har lagat och ätit dessa spjäll nu ikväll och de får ett högt betyg! Jättegott! Tack för receptet!

  • elisabethcecilia 20 augusti 2011

    MYCKET gott o lättlagat!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.