- Serverar: 1 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
På hemkunskapen skulle man använda sig av bär som man plockat själv , jag valde att göra en gelé på röda vinbär. Den kanske inte håller lika länge som gelén man köper i affären, men ack så mycket godare den blev!
Instruktioner
- Koka upp vattnet i en stor gryta och häll i bären. Låt bären koka under lock i ca 10 min, medan du mosar dem lite då och då.
- Sila och låt bärmassan självrinna i 15 min. Pressa inte bären, då blir gelén grumlig. Diska under tiden grytan ren.
- Mät upp saften du fått och häll tillbaka den i den grytan. Vispa ner melatin efter mängden saft du fått.
Tillsätt socker lite i taget. Koka samman gelen under 1 minut. Vispa eventuellt ner lite askorbinsyra för att gelén ska hålla längre.
- Ta bort grytan från plattan och skumma av gelésaften. Häll upp gelén i glasburkar. Låt den svalna, förslut och förvara den sedan i kylskåp.
Publicerat den
13 september 2013
Liknande recept
Skriv kommentar