Denna italienska dessert är lika god som lättlagad.
Instruktioner
- Skär först sockerkakan i skivor och därefter skivorna i stavar. Lägg ca hälften av dem i en form.
- Blanda samman kaffe och konjak. Ringla ca hälften av kaffeblandningen över sockerkakan.
- Vispa äggulorna och socker ljust och pösigt. Tillsätt citronskalet. Rör ner färskosten klickvis i äggsmeten. Rör till en jämn smet.
- Vispa grädden till skum. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner grädden i äggsmeten. Vänd sedan ner äggvitorna.
- Bred cirka hälften av krämen över sockerkakan. Fördela resten av sockerkakan ovanpå. Ringla över resterande kaffe. Bred till sist över resten av krämen. Ställ kallt i 3-4 timmar.
- Sikta över kakaoupulver strax före desserten skall avnjutas.
Publicerat den
27 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter jättegott! Någon som vet hur länge Tíramisú håller sig i kylskåpet?