En somrig mascarpone dessert med jordgubbskräm. Liknar den klassiska Tiramisú men här med en fräsch jordgubbskräm.
Instruktioner
- Förbered jordgubbskrämen men spara några fina jordgubbar för att dekorera.
- Lägg jordgubbarna med sockret (4 msk) i en matberedare och rör samman till en slät blandning. Häll blandningen i en kastrull, tillsätt 1 msk vatten och låt krämen få ett uppkok. Spetsa med fruktlikör och låt krämen sjuda på låg värme i ca 15 minuter. Låt den kallna.
- Vispa grädden till ett fast skum. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulorna pösiga tillsammans med sockret i en skål. Tillsätt mascarpone, lite i taget och rör om till en slät smet.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner äggviteskummet och den uppvispade grädden i mascarponeblandningen. Vänd försiktigt så att blandningen behålls luftig.
- Täck botten i en avlång eller fyrkantig form med kakor. Droppa först lite likör eller marsalavin på kakorna och skeda därefter över jordgubbskräm.
- Lägg ett lager mascarponekräm över och varva med nya lager, avsluta med mascarponekräm. Ställ in i kylskåp 2-3 timmar.
- Desserten kan förberedas dagen innan och dekoreras med jordgubbar när den ska serveras.
Publicerat den
19 maj 2014
Liknande recept
Skriv kommentar