Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tiramisu

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme 12 minuter
Skriv ut

En klassisk efterrätt som det finns många, varierande recept på. Vi har valt att servera efterrätten i portionsglas men det går även att servera i större fat.

Ingredienser

Instruktioner

• Börja med att vispa äggulor med socker pösigt. • Tillsätt försiktigt mascarpone, lite i taget. • Vänd även ner den vispade äggvitan. • Rör i skal av citron eller apelsin.. • Lägg ut några biskvier (biscotti eller savoiardi) i botten på portionsskålarna.. • Blanda kaffe med amaretto eller konjak och droppa en del av det över biskvierna. • Bred på hälften av krämen och täck det med ett nytt lager av biskvier och resten av kaffeblandningen. • Bred på resten av krämen. • Strö eventuellt på lite kakaopulver. • Låt stå i kylskåp i minst 1 timme före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.