Rena och fräscha smaker ger denna härliga fiskrätt.
Instruktioner
- Skölj av tonfiskskivorna och torka dem noga med hushållspapper. Salta och peppra på tonfiskskivornas båda sidor. Vänd skivorna i mjöl och skaka av överflödigt mjöl.
- Värm upp olivoljan i en stekpanna, tillsätt örtkryddor och skalad, hel vitlök. Låt löken och örterna puttra i oljan på låg värme i ca 5 minuter. Lägg sedan ner tonfisken i stekpannan.
- Tillsätt vinet och låt fisken sjuda i 4 minuter. Vänd skivorna efter halva tiden. Tillsätt kapris och ös flitigt med olivoljan. Fisken ska vara lite rosa i mitten när den är färdig. Ta upp vitlöken som kastas.
- Lägg upp tonfisken på ett fat och skeda över örtkryddeoljan. Servera med kokt ris och en sallad.
Publicerat den
10 maj 2012
Liknande recept
Skriv kommentar