Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tonfisk med ört och vinsky

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rena och fräscha smaker ger denna härliga fiskrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj av tonfiskskivorna och torka dem noga med hushållspapper. Salta och peppra på tonfiskskivornas båda sidor. Vänd skivorna i mjöl och skaka av överflödigt mjöl.
  2. Värm upp olivoljan i en stekpanna, tillsätt örtkryddor och skalad, hel vitlök. Låt löken och örterna puttra i oljan på låg värme i ca 5 minuter. Lägg sedan ner tonfisken i stekpannan.
  3. Tillsätt vinet och låt fisken sjuda i 4 minuter. Vänd skivorna efter halva tiden. Tillsätt kapris och ös flitigt med olivoljan. Fisken ska vara lite rosa i mitten när den är färdig. Ta upp vitlöken som kastas.
  4. Lägg upp tonfisken på ett fat och skeda över örtkryddeoljan. Servera med kokt ris och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.