Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toscansk gryta

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Mycket lättlagad gryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i ca 2 cm stora bitar. Ansa och skiva purjolöken.
  2. Bryn köttet i omgångar i lite matfett i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Fräs purjolöken i lite matfett. Lägg över den i grytan. Salta, peppra och pressa i vitlöken.
  3. Tillsätt tomater, vin, buljong, lagerblad och timjan. Låt allt puttra under lock ca 60-70 minuter eller tills köttet är mört. Skala och skiva morötterna i tunna stavar. Skiva squashen och dela skivorna i halvor eller kvartsbitar. Rör ut mjölet med vattnet. Rör ner redningen i gryta och rör om. Tillsätt morötter och squash.
  4. Låt grytan puttra ytterligare 5-10 minuter. Blanda i oliver och delade körsbärstomater strax före serveringen. Garnera med några kvistar timjan. Bjud kokt ris till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.