- Serverar: 8 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Kanske något för chokladälskaren att njuta av på Alla hjärtans dag! :)
Halv åtta hos mig Agnes gjorde den här läckerheten, och den är helt klart värd att testas, så vida du gillar choklad! :)
Toppa kakan med säsongens färska bär och servera med en klick härlig syrlig kesella (eller smaksatt)
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader
- Botten
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
- Smält smöret i en kastrull på svag värme.
Dra kastrullen från värmen och lägg ner after eight plattorna och låt dem smälta, rör om till en jämn smet.
- Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen. Rör om noga.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör sedan ner i blandningen i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i ca 15 minuter.
- Under tiden gör du ett vattenbad där du låter chokladen smälta.
- Garnering 2
Sedan blandar du cream cheese tillsammans med vaniljsockret samt den smälta chokladen och rör om till en jämn smet.
- Ta ut kakan ur ugnen och applicera chokladblandningen jämnt på kakan, in med kakan igen i ugnen och grädda ytterligare i ca 4-5 minuter.
- Garnering 1
Därefter tas kakan ut igen och täck toppen med after eight, grädda ytterligare i 4 minuter för att plattorna ska smälta och bred sedan ut dem så att de täcker hela toppen.
- Låt stelna och ta sedan försiktigt bort formens kant.
Förvara svalt.
- Tårtan blir godast om den får stå någon dag eller två, då blir den som bäst.
- Serveras tillsammans med färska bär och en klick kesella, eller njut den som den är. :)
Publicerat den
29 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar