Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad fläskfilé i aluminiumfolie

 
Skriv ut

En grekisk maträtt som oftast avnjuts med ett glas Retsina till .

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela äggplantorna i halvor. Skär skåror i dem. Pensla de med lite olja som ni pressat ner lite vitlök i.Grilla de i ugnen, så de mjuknar lite.
  2. Platta till fläskfiléen så den blir en platt skiva. Skär några skåror i filéen, lika dant som ni gjorde med äggplantan.Salta och peppra köttet.
  3. Lägg äggplantans halvan på en bit aluminiumfolie, lägg kött skivan ovan på, därefter en skiva tomat ovan på köttet. Salta lite och strö över lite oregano. Lägg en skiva Kerry regato ovanpå . Runt om äggplantan ringla lite olivolja. På toppen av berget klicka över en matsked youghurt. Stäng igen folie paketet som en båt, men det skall vara öppet på mitten.
  4. Lägg foliepaketet i en ugnfast form och så in i ugnen 160 grader i ca 40-50 minuter.
  5. Serveras med en sallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.