Instruktioner
Blanda vetemjöl och salt i en stor bunke. Tillsätt 3 dl mjölk, vispa till en slät smet.
Vispa i resten av mjölken. Vispa ner ett ägg i taget.
Sätt ugnen på 225 grader. Skär bort svålen på fläsket och strimla resten.
Stek fläsket tills det får lite färg i 1 msk smör i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
Skala, halvera och skär löken i skivor. Kärna ur och skär äpplena i klyftor (skala dem om du vill).
Stek lök och äpple ca 3 min i 2 msk smör i stekpannan tillsammans med timjan och socker.
Lägg äppelfräset åt sidan och torka sedan ur pannan.
Rosta nötterna i stekpannan tills de får lite färg och börjar dofta. Låt svalna. Gnugga eventuellt av lite av skalet med en kökshandduk. Hacka grovt.
Häll smeten i en smord långpanna. Fördela fläsk, timjanäpplen och nötter ovanpå. Grädda ca 30 min mitt i ugnen.
Rårörda lingon är gott till.