Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnspannkaka med fläsk, timjan och rostade nötter

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En god, lite annorlunda variant av ugnspannkaka.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda vetemjöl och salt i en stor bunke. Tillsätt 3 dl mjölk, vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken. Vispa ner ett ägg i taget. Sätt ugnen på 225 grader. Skär bort svålen på fläsket och strimla resten. Stek fläsket tills det får lite färg i 1 msk smör i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Skala, halvera och skär löken i skivor. Kärna ur och skär äpplena i klyftor (skala dem om du vill). Stek lök och äpple ca 3 min i 2 msk smör i stekpannan tillsammans med timjan och socker. Lägg äppelfräset åt sidan och torka sedan ur pannan. Rosta nötterna i stekpannan tills de får lite färg och börjar dofta. Låt svalna. Gnugga eventuellt av lite av skalet med en kökshandduk. Hacka grovt. Häll smeten i en smord långpanna. Fördela fläsk, timjanäpplen och nötter ovanpå. Grädda ca 30 min mitt i ugnen. Rårörda lingon är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.