Den klassiska ugnspannkakan går att variera i oändlighet. Här med söta äpplen och syrlig grädde!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Vispa ihop ägg, mjölk, vete- eller dinkelmjöl och salt. Hetta upp en gjutjärnsstekpanna på spisen tills den är rykande het. Lägg en klick smör i pannan och häll i smeten när smöret tystnat. Ställ in panna i ugnen med en gång. Grädda pannkaka mitt i ugnen tills kanterna har puffat upp och fått färg, ca 15 minuter.
- Under tiden steker du de klyftade äpplena i smör och råsocker tills de har karamelliserat. Avsluta med att pressa över citronjuice.
- Vispa mascarpone och grädde till en luftig konsistens. Blanda ner florsocker och vaniljpulver.
- Servera pannkakan ljummen och toppa den med de karamelliserade äpplena och mascarponegrädden.
Publicerat den
19 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar