Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnspannkaka med karamelliserade äpplen och mascarponegrädde

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Den klassiska ugnspannkakan går att variera i oändlighet. Här med söta äpplen och syrlig grädde!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk, vete- eller dinkelmjöl och salt. Hetta upp en gjutjärnsstekpanna på spisen tills den är rykande het. Lägg en klick smör i pannan och häll i smeten när smöret tystnat. Ställ in panna i ugnen med en gång. Grädda pannkaka mitt i ugnen tills kanterna har puffat upp och fått färg, ca 15 minuter.
  3. Under tiden steker du de klyftade äpplena i smör och råsocker tills de har karamelliserat. Avsluta med att pressa över citronjuice.
  4. Vispa mascarpone och grädde till en luftig konsistens. Blanda ner florsocker och vaniljpulver.
  5. Servera pannkakan ljummen och toppa den med de karamelliserade äpplena och mascarponegrädden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.