Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsstekt lutfisk med klassiska smaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Klassiska lutfisksmaker i en ny twist. Lutfisken rullas i senapspulver, dill samt bacon innan den ugnssteks. Serveras med en syrlig vitvinssås och rostad potatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg lutfisken i kallt vatten i minst 2 timmar. stycka fisken i 150 g bitar.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Rulla lutfisken i senapspulvret och finhackad dill, rulla sedan in fisken i baconen. Stek i olivolja och smör runtom så att baconen får färg. Stek klart i ugnen tills fisken får en kärntemperatur på 65 grader.
  4. Finhacka schalottenlöken och fräs i smör och olivolja. Häll på vitt vin, låt reducera till hälften. Tillsätt fiskfond, reducera till hälften och häll på grädden. Låt sjuda i 10-15 minuter. Smaka av med vinäger, smör, salt och peppar.
  5. Tvätta potatisen, koka i 15 minuter. Lägg upp potatisen på ett ugnsbleck. Salta, peppra, häll på olivolja och klicka över smör. Grädda potatis i ugnen på 220 grader tills den får en fin färg. Stänk över lite vinäger före servering.
  6. Servera lutfisken med vitvinsås och rostad potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.