- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut
Även riktigt god dagen efter. Man kan tillsätta rädisor.
Instruktioner
- Koka potatisen så den är nästan klar, ca 30 min, känn med en sticka. Hacka gräslök, purjolök och rödlök relativt grovt. Häll i majonnäs, gräddfil och crème fraiche i en bunke och tillsätt sedan kryddor och löken. Rör ordentligt. Smaka av och tillsätt eventuellt mer av något, beroende på vilken kvalitet man hittar på färska kryddor så smakar de olika mycket. Ställ in i kylen.
- När potatisen är klar så ställ den under spolande kallt vatten för att kylas helt innan du skär den i lagom stora bitar. (Jag brukar skära 1 gång på mitten/längden, och ytterligare en gång på längden och sen två gånger till så jag får 12 bitar av varje potatis.) Vänd ner potatisen i smeten och låt stå, gärna i minst en timme. Smaka gärna av en gång till. Underbart god och så enkelt!
Publicerat den
21 juli 2015
Liknande recept
Skriv kommentar