- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Perfekt för påskbordet är denna gula färg-granna italienska tårta.
Innehåller inget gluten och kan enkelt göras om till laktosfri.
Instruktioner
- Vispa vitorna hårt, blanda mald mandel med sockret och vänd ner i vitorna.
(Lite svårt för det är mycket mandel, men det blir gott).
- Smöra och mjöla en form med avtagbar botten.
Bred ut smeten däri.
Grädda nederst i ugnen 200 grader i 20 min.
- Kräm:
Blanda alla ingredienser och sjud krämen tills den tjocknar.
Var hela tiden med och rör, så det inte bränner fast i botten.
Ha sen i 1 tsk vaniljsocker. Låt kallna och bred ut över det färdiga bottnen.
Garnera med jordgubbar och mango och vispgrädde. Om du har ett par citronmeliss-blad (el dyl) så blir det ännu finare.
Njut!
Publicerat den
21 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Enkel att göra och jättegod!
Söt tårta som balanserades väl med lite syrliga jordgubbar. Enkel att göra.