- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Frasig och god frityrsmet
Instruktioner
- Blanda alla torra ingredienser.
Tillsätt nu kallt vatten, rör bara åt ett håll annars är risken för klumpar stor. Smeten ska vara mkt tjock dock ej kletig.
Tillsätt oljan.
- Sen är det bara att börja fritera, i en tjockbottnad kastrull.
Häll olja till ungefär 1/3 av grytan, låt oljan bli riktigt het , prova med en brödbit - om den är riktigt varm då börjar det pysa med en gång.
För bästa resultat brukar jag ha frityr smeten i en skål och det jag ska fritera i en annan. Doppa sedan det som ska friteras i smeten och sänk sedan ner i oljan. Det är färdigt när det är gyllenbrunt ta upp och lägg på bakplåtspapper så rinner det onödiga fettet av.
Lycka till
- Utmärk frityrsmet till både kött och frukt
Publicerat den
6 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar