För alla oss som tycker om lamm.
Här får lammet sällskap av sparris, salladslök och squash.
Instruktioner
- Skär köttet i bitar. Skala och hacka löken. Skala och skiva vitlöken.
- Bryn köttet gyllene runt om i lite smör.
Lägg över det i grytan.
- Krydda med salt, peppar, kanel, kardemumma, paprikapulver, balsamvinäger och gelé. Rör om.
Späd med vatten och kalvfond.
Låt allt småkoka under lock ca 30-40 minuter.
- Blanda mjölet med grädden och rör ner det i grytan. Låt allt koka upp på nytt och koka några minuter. Smaka av.
- Skiva squashen och skär skivorna i fjärdedelar.
Ansa sparrisen och skär bort det nedersta.
Dela sparrisstjälkarna i ca 3 bitar.
Ansa och skär salladslöken i bitar.
- Fräs sparrisen några minuter i lite matfett. Tillsätt squash och salladslök och låt alt fräsa i ytterligare några minuter.
- Vänd ner squash, sparris och salladslök i grytan.
Bjud gärna kokt ris eller couscous och en grönsallad till.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Publicerat den
23 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket god lammgryta. Hade ingen äppelgelé så jag använde äppelmos istället, det funkade väldigt bra.