Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm mjölkchoklad med kardemumma, grädde och mini marshmallows

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Eftersom jag inte är så där jätteförtjust av mörk choklad, som ju oftast är i varm choklad (jag hittar enbart recept med mörk choklad) så testade jag mig fram med en egen varm choklad med mjölkchoklad istället. Tillsammans med grädde, minimarshmallows och kardemumma vart det mums och här kommer resultatet! Receptet räcker till 4-5 glas beroende på hur stora glasen är.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ner mjölken, kakaon, sockret, honungen, kardemumman och vaniljsockret i en kastrull och koka upp under omrörning. Blandningen ska precis börja bubbla.
  2. Ta kastrullen från plattan. Sänk värmen på plattan.
  3. Bryt ner mjölkchokladen och ställ kastrullen på plattan.
  4. Låt blandningen sjuda på svag värme i 5 minuter under omrörning.
  5. Ta kastrullen från plattan och låt chokladen kyla av i 5 minuter.
  6. Vispa under tiden grädden. Spritsa grädden över chokladen.
  7. Toppa med kanelen och minimarshmallows.
  8. Klart!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.