Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varma Mackan

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla och knaperstek baconet, låt det sedan rinna av på hushållspapper. Strimla purjolöken och chilifrukten, skiva champinjonerna och fräs sedan allt i lite olja. När det är färdigfräst lägg i baconet och blanda om. Skiva körsbärstomaterna.
  2. Lägg ut brödskivorna på en ugnsplåt och droppa ut olivolja över dem. Lägg 2 skivor pastramiskinka på varje brödskiva. Portionera sedan ut den frästa röran ovanpå skinkan på varje brödskiva och lägg därefter ut de skivade körsbärstomaterna. Toppa varje macka rikligt med den rivna mozzarellaosten och gratinera sedan i 200 C tills osten smält. Garnera mackorna med färsk basilika efter de varit i ugnen.
  3. Chilifruktens kärnor är starka. Genom att plocka bort/lämna kvar kärnorna kan man därför bestämma själv hur starka mackor man vill ha.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.