Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbärsbakelse på vitchoklad

 
  • Serverar: 16-20 portioner
Skriv ut

Vinbärens friskhet bryter fint mot den vita chokladbottnens sötma i de här vita och rosa sommarbakelserna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält choklad och smör över vattenbad, ta från värmen och låt vila en stund, rör ner äggulan. Vispa äggvitorna till ett fast skum, tillsätt socker och citronsaft och fortsätt vispa till en fast marängsmet. Vänd ner marängsmeten i chokladkrämen med luftiga tag. Häll upp p en bakpappersklädd plåt, 20x30 cm och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt kallna.
  3. Fyllning: Blanda innanmätet från vaniljstången med äggvita, socker och limesaft i en liten skål. Vispa över sjudande vattenbad till en fluffig blank äggvitesmet, helst med elvisp. Lyft bort skålen och fortsätt vispa tills smeten är kall. Vispa grädden lätt, mixa vinbären och häll över i en sil. Pressa bärmassan med en slev till en kärnfri puré. Vänd försiktigt ner purén och grädden i äggvitesmeten.
  4. Bred ut smeten över bottnen. Täck över och frys den i minst 4 timmar. Skär i bitar vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.