Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda zest från 1 lime med 3 msk strösocker så att det fördelar sig jämnt.
Smörj en springform eller pajform med 1 msk smör och "bröa" med limesockret. Överblivet limesocker kan du strö ovanpå kakan efter gräddning.
Smält 150 g smör på svag värme i en kastrull. Dra av från värmen. Hacka chokladen, lägg ner den i smöret och rör tills den smält. Låt svalna något. Rör ihop ägg och 2 dl socker, du behöver inte vispa.
Tillsätt smör/chokladblandningen och sikta över mjölet, rör ihop till en hyfsat jämn smet och häll över i den limesockrade formen.
Grädda mitt i ugnen, 200 grader, i 20-25 min. Kakan ska vara kladdig i mitten men spänstigare runt kanten.
Strö över eventuellt kvarblivet limesocker och låt kakan svalna, gärna i frysen i 2 timmar och sedan i kylskåp. Det går förstås bra att låta den svalna i rumstemperatur men den blir lite kladdigare.
Det är gott att servera en fruktsallad till.