Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

White russian- Mug cake

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Stick ut hakan med en häftigt marmorerad drinkklassiker. De krämiga smakerna samsas så väl att det är bara att njuta. Det går snabbt att göra den! För en alkoholfri variant byter du ut likören mot kaffe eller smält choklad, och vodkan mot mjölk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en mugg som rymmer 3½ dl i mikron 10-20 sekunder. Vispa ner ägg och socker i smöret, tillsätt därefter mjöl och salt och rör till en slät smet. Skeda över hälften av kaksmeten i en annan mugg eller skål och rör ner Kahlua och kakao. Smaksätt den andra halvan med vodka och vanilj.
  2. Häll över båda smeterna i en mugg som rymmer 3½ dl, men blanda dem inte helt, vänd bara runt med ett skedskaft så att kakan blir marmorerad. Mikra muggen i 2 minuter och 20 sekunder (600 W), 2 minuter (800 W) eller 1 minut och 40 sekunder (1000 W). Låt kakan svalna.
  3. Vispa under tiden grädden och vänd ner likören. Klicka eller spritsa likörgrädden på kakan och strö över lite kakao. Servera med små svartvita sugrör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.