Biff i ugn

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Eget recept

Ingredienser

  • 1 kg blandfärs
  • 1 gul lök
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Vitpeppar
  • 400 g riven ost
  • 2 champells tomatsoppa
  • 5 dl vispgrädde
  • 500 g spagetti
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Hacka löken och lägg det i en stor bunke och lägg i all köttfärs. Ha i svartpeppar, vitpeppar och salt och blanda ordentligt. Lägg köttfärssmeten i en ugnssäker form.
    3. Strö över den rivna osten.
    4. Häll all grädde i en bunke och tillsätti båda tomatsopporna samt lite salt och svartpeppar och blanda med visp ordentligt till en smet.
    5. Häll tomatblandningen över köttfärsblandningen och osten och ställ in i mitten av ugnen i 1 timma. När det har gått 40 minuter så kan du ta fram en kastrull och hälla i 2 liter vatten och 2 tsk salt och koka upp på hög värme, lägg i spagettin och dra ner till medelvärme och koka tills det är klart.
    6. Ta ut biffen och servera direkt med spagettin.
    7. P.S Ha i en klick smör i spagettin innan servering så blir det godare.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Lättare varianter!
    Tänk om det vore så att man kunde äta en god potatisgratäng som dessut...

    Potatisrätter
    Finns det något mer tacksamt än potatis? Den kan stekas, friteras, pre...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben