Rostbiff

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 40 minuter

Den perfekta söndagsrätten! En rostbiff ska vara både mör och saftig när den är färdiglagad. Servera den i skivor, antingen varm eller kall.

Ingredienser

  • 2.25 kg rostbiff eller innanlår
  • 1 msk olivolja
  • 1½ tsk salt
  • Peppar
  • 1 tsk rosmarin, finhackad färsk eller smulad torkad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader och gnid in steken med olivolja, salt, peppar och rosmarin. Sätt in den på ett galler i ugnen. Tänk 25 minuter per kilo kött, då blir den härligt röd inuti. Stek den längre för medium eller välstekt. 2. Ta ut steken och låt den vila innan den skärs upp, annars rinner all vätska ur när man skär upp den.

    Liknande recept

    4.2
    2 h 45 min
    8
    5

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Stek rätt!
    Det finns många knep för att känna om köttet är lagom stekt men det...

    Digital termometer för perfekt resultat
    För att få kött, fågel och fisk tillagat exakt som man önskar är de...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben