Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ädelostpaj med paprika

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Pajdegen kan göras i förväg och endera frysas eller ligga i kylen ett par dagar.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200-225°C. Nyp ihop smör och mjöl till en smuldeg. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Den kan också göras i matberedare. Täck med plastfilm eller lägg i plastpåse. Låt stå ca 1 timme i kylen. Kavla ut degen tunt och klä en pajform. Tryck till runt kanten och nagga bottnen. En aluminiumfolieremsa vikt över kanten hindrar att degen glider under gräddningen. Ställ formen i kylen. Hacka paprikan och mosa osten. Vispa ihop ägg och crème fraiche och krydda med svartpeppar. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta bort folieremsan och häll i fyllningen. Fortsätt grädda 20-25 minuter eller tills fyllningen har fått fin färg. Servera pajen ljummen eller kall med lite grönsallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.