Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ägglåda med anjovis och purjolök

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Gott till kvällsmat

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj, ansa purjolöken och stimla fint. Fräs den i matfett så att den blir mjuk utan att ta färg.
  2. Låt ansjovisfileerna rinna av.
  3. Lägg purjolöken i botten på en ugnssäker form. Dela ansjovisfileerna och fördela dem över purjolöken.
  4. Koka upp mjölken och låt den sedan svalna. vispa samman ägg, grädde, mjölk och salt. Häll blandningen i formen.
  5. Grädda i ugn vid 200 grader i 20-30 min
  6. Servera gärna ett gott hembakat bröd till

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • flabban 8 april 2010

    Serverade ägglådan på påskbordet. Den blev mycket uppskattad. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

  • evaullabritt 4 februari 2015

    Ägglådan fick komplettera en soppa idag. Det blev lite magert med bara soppa. Uppskattades.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.