Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äggröra på mexikanskt vis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här bjuder det mexikanska köket på en annorlunda frukost- eller lunchrätt. En krämig äggröra kombineras med pikant salsa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 100 grader. Vik in tortillabröden i folie och värm upp dem i ugnen.
  2. Häll salsasåsen i en liten kastrull och värm upp den på svag värme. Rör under tiden samman ägg, mjölk, salt och peppar i en skål. Blanda väl.
  3. Smält matfettet i en fettsnål stekpanna. Häll i äggblandningen. Grädda på medelvärme under ständig omrörning med en träslev tills blandningen har stabiliserat sig, ca 5 minuter.
  4. Lägg tortillabröden på 4 tallrikar. Skeda upp äggröran i mitten på varje bröd. Skeda salsasåsen runt om äggröran. Strö över lite ost och skivad jalapeños. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.