Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgfärsbiffar med viltgräddsky och varm äppelsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Himmelska biffar! Älgfärsbiffarna får smak av enbär och äpple och serveras med en len gräddsås med honung samt en varm äppelsallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ströbröd och grädde i en stor bunke och låt det svälla i 10 minuter. Rör i ägget. Riv löken, mortla enbären lätt. Tillsätt det tillsammans med fond och äppelmos. Rör i saltet och peppra ordentligt. Blanda i färsen och forma till 8 fina biffar.
  2. Hetta upp smör i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme ca 3 minuter per sida. Ta upp och håll varmt i svag ugnsvärme.
  3. Vispa ur pannan med grädde och fond. Smaksätt med honung och soja.
  4. Klyfta äpplena och strimla purjolöken grovt tvärsöver. Hetta upp lite smör i en panna och stek det hastigt utan att det tar färg. Blanda i lingonen.
  5. Servera biffarna med skyn, äppelsallad och kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.