Himmelska biffar! Älgfärsbiffarna får smak av enbär och äpple och serveras med en len gräddsås med honung samt en varm äppelsallad.
Instruktioner
- Blanda ströbröd och grädde i en stor bunke och låt det svälla i 10 minuter. Rör i ägget.
Riv löken, mortla enbären lätt. Tillsätt det tillsammans med fond och äppelmos. Rör i saltet och peppra ordentligt. Blanda i färsen och forma till 8 fina biffar.
- Hetta upp smör i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme ca 3 minuter per sida. Ta upp och håll varmt i svag ugnsvärme.
- Vispa ur pannan med grädde och fond. Smaksätt med honung och soja.
- Klyfta äpplena och strimla purjolöken grovt tvärsöver. Hetta upp lite smör i en panna och stek det hastigt utan att det tar färg. Blanda i lingonen.
- Servera biffarna med skyn, äppelsallad och kokt potatis.
Publicerat den
2 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar