Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älggryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En köttgryta med lingonsmak. Går att byta ut älgköttet mot nötkött. Otroligt god och enkel att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i strimlor ca 1 1/2 x 3 cm. Koka upp vatten, buljongtärning, soja, pepparkorn och mejram i en gryta. Skala morötterna och skär dom i ganska tjocka skivor. Blanda ner kött, morötter och lingonsylt i grytan. Låt allt koka under lock på svag värme tills köttet blivit mört ca 35-45 min. Skala löken, skär den i klyftor och lägg i. Fortsätt koka 5-10 min. Blanda mjöl och vatten. Rör ner det och grädde och låt det koka under omrörning ca3 min. Smaksätt med lite salt. Garnera med lite lingonsylt och persilja.
  2. Servera med kokt potatis, ättiksgurka och sallad

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.