- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En köttgryta med lingonsmak. Går att byta ut älgköttet mot nötkött.
Otroligt god och enkel att göra.
Instruktioner
- Skär köttet i strimlor ca 1 1/2 x 3 cm.
Koka upp vatten, buljongtärning, soja, pepparkorn och mejram i en gryta.
Skala morötterna och skär dom i ganska tjocka skivor.
Blanda ner kött, morötter och lingonsylt i grytan.
Låt allt koka under lock på svag värme tills köttet blivit mört ca 35-45 min.
Skala löken, skär den i klyftor och lägg i. Fortsätt koka 5-10 min.
Blanda mjöl och vatten. Rör ner det och grädde och låt det koka under omrörning ca3 min. Smaksätt med lite salt.
Garnera med lite lingonsylt och persilja.
- Servera med kokt potatis, ättiksgurka och sallad
Publicerat den
29 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar