En lätt och luftig botten med len passionsfruktsfyllning. Lättbakat i långpanna!
Äggvitor kan man numera hitta på flaska i kyldisken. Praktiskt om man inte råkar ha sparade vitor i kylen eller frysen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Klipp till ett bakplåtspapper och lägg i botten på en liten långpanna, ca 35x25 cm.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum tillsammans med citronsaften. Tillsätt sockret, lite i taget under vispning. Strö i vaniljsocker och salt. Vispa till en blank och fast maräng. Sikta i mjölet och vänd ner det. Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i 35-40 minuter. Kolla med en sticka att kakan är färdig. Låt kakan svalna i formen.
- Vispa grädden med marsánpulvret. Tänk på att grädden tjocknar mycket fort. Skrapa ur passionsfruktköttet och vänd försiktigt ner det i krämen. Stjälp upp kakan . Dela den i två bottnar och bred fyllningen mellan dem.
- Vispa grädden till toppingen och bred ut ovanpå tårtan. Skala mangon, dela den i klyftor och dekorera med dem ovanpå kakan tillsammans med färska bär.
Publicerat den
20 mars 2015
Liknande recept
Skriv kommentar