Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppel- och blåbärskaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Äpple och blåbär går att byta ut mot t ex hallon, päron, mango eller lingon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver, blanda och häll slutligen i vattnet under omrörning.
  3. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor. Blanda farin och socker och vänd äppelklyftorna i sockerblandningen.
  4. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Häll smeten i formen och lägg på äppelklyftorna. Strö över blåbären och grädda kakan i mitten av ugnen 40-45 minuter.
  5. Servera gärna med vaniljsås eller glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.