Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppel- och marängkaka

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

God och saftig äppelkaka som toppas med söta marängtoppar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, kanel och ingefära i en skål. Vispa ihop ägg och farinsocker till en fluffig smet med elvisp eller för hand. Tillsätt oljan och mjölblandningen. Tillsätt äpplena och rör till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22x22 cm. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 minuter. Låt den svalna.
  4. Maräng: Vispa äggvitor och salt till en fluffig smet. Blanda socker och vatten i en kastrull. Låt det koka tills blandningen når 121 grader. Häll sockerblandningen i en tunn stråle ner i äggvitesmeten under vispning. Vispa blandningen till en sval och fast maräng.
  5. Spritsa eller bred ut marängen över kakan och bränn av den med en brännare.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.