God och saftig äppelkaka som toppas med söta marängtoppar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, kanel och ingefära i en skål. Vispa ihop ägg och farinsocker till en fluffig smet med elvisp eller för hand. Tillsätt oljan och mjölblandningen. Tillsätt äpplena och rör till en jämn smet.
- Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22x22 cm. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 minuter. Låt den svalna.
- Maräng:
Vispa äggvitor och salt till en fluffig smet. Blanda socker och vatten i en kastrull. Låt det koka tills blandningen når 121 grader. Häll sockerblandningen i en tunn stråle ner i äggvitesmeten under vispning. Vispa blandningen till en sval och fast maräng.
- Spritsa eller bred ut marängen över kakan och bränn av den med en brännare.
Publicerat den
28 september 2015
Liknande recept
Skriv kommentar