Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Vackra att skåda och goda att njuta. Har äpplena tunt skal behöver du inte skala dem. Strösocker och kanel till fyllningen tar du efter eget tycke och smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225°. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37°. Rör ut jästen. Arbeta in övriga ingredienser, till sist mjöl till en smidig deg. Knåda noga, täck och jäs 30 minuter.
  2. Knåda degen på lätt mjölat underlag. Dela degen. Kavla varje del till en avlång kaka. Bred på smör, strö på socker och kanel och rulla ihop. Forma rullarna till två horn och lägg dem på en plåt med bakpapper.
  3. Klipp snitt i rullen med 5 cm mellanrum och stick ner en äppelklyfta i varje. Jäs ca 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen 25-30 minuter tills bröden har fått fin färg. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.