Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelbröd med valnötter

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En äppelkaka med florsockerglasyr ev. med citron- eller apelsinsmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och salt väl och rör ned nötterna. Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder, och därefter mjölblandningen omväxlande med mjölken. Blanda sist ned äppletärningarna och russinen och häll smeten i väl smord och bröad kakform. Grädda kakan på mellanläge i ugnen 150-175 grader i ca 1 timme.
  2. Låt kakan svalna innan den glaseras och garneras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.