Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lavendelskorpor med valnötter

 
  • Serverar: 45 portioner
Skriv ut

Torkade lavendelblommor och kardemumma sprider en underbar doft i huset. Valnötterna kan bytas ut mot mandel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop degen. Tillsätt eventuellt lite mer mjöl, men inte mer än att den går att rulla längder av utan att kladda.
  2. Forma tre längder, platta till dem och lägg dem på en bakpappersklädd ugnsplåt.
  3. Gräddas mitt i ugnen i 175º i 15-20 minuter. De ska endast ha svag färg.
  4. Låt dem svalna en aning och skär längderna på snedden till ca 2 cm breda skorpor.
  5. Lägg dem med snittytan upp och torka dem i 75-100º i en timme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.